Blower-serie bestratingsmachines

Machinaal straten met onze uitvinding!

1978

Hans introduceert zijn uitvinding

910 m3

Capaciteit UltraBlower

600 m3

Capaciteit EcoBlower

Niet de enige, wel de eerste!

Uiteraard zijn wij niet de enige fabrikant die vacuüm gebruikt voor het verwerken van (beton)producten. Als we gaan specificeren naar machinaal straten per m2 wordt het al een stuk rustiger, maar hier zijn wij dan ook de eerste!

Uitvinder:

Onze Godfather Hans van Nifterik stond eind jaren ’70 aan de basis van de eerste bestratingsmachine met gebruik van vacuümtechniek. De door Hans van Nifterik ontworpen 36-steens aanzuigplaat wordt opgebouwd op de toen ook eerste minigraver Dinky Digger, en een bestratingsmachine is geboren.

Recordhouder:

Wij zijn trots te kunnen vermelden dat Hans van Nifterik met zijn ontwikkelingen op dit gebied de nodige innovatieprijzen heeft gewonnen, en dat het record, zoals vermeld in het Guinness Book of Records, te weten 1201 m² machinaal straten in 8 uur, met een door HAMEVAC opgebouwde machine tot op de dag van vandaag nog niet geëvenaard, laat staan verbeterd is.

#VTH-150-BL

Blower vacuüm

Uiteraard sluiten wij onze ogen niet voor hoogvacuüm, we passen dit zelf ook toe op onze producten, maar daar waar het gaat om machinaal straten geeft onze praktijkervaring nog steeds de voorkeur aan blowervacuüm.

Hoge capaciteit:

Om te beginnen heeft blowervacuüm een veel grotere capaciteit, 600 m³ en 910 m³ ten opzichte van 360 m³ voor hoogvacuüm. Deze hogere capaciteit heeft twee belangrijke voordelen. Ten eerste maakt deze meercapaciteit hem aanzienlijk bedrijfszekerder, ten tweede zijn te verleggen betonproducten veelal poreus en kan de vermelde meercapaciteit een veel hogere poreusiteit (lekkage) aan, waardoor de betonproducten sneller en beter blijven hangen.

Onderhoudsarm:

Naast de hogere capaciteit heeft blowervacuüm ook als voordeel dat het zeer onderhoudsarm is. In tegenstelling tot hoogvacuüm zitten er geen schuiven en smeerolie in de vacuümpomp. Voorgaande voorkomt het gebruik van kostbare filterpatronen. Deze pompen zijn uitgevoerd met eenvoudige stofzakken die je gewoon kunt legen, en een gemiddelde levensduur van 2 jaar hebben.

Als je productie wilt maken, neem contact met ons op, wij zorgen ervoor dat je probleemloos aan de slag kunt en blijft.

UltraBlower en EcoBlower

Aandrijving

Capaciteit vacuümpomp

Soort vacuüm

Aanzuigplaten

De OerBlower (sinds 1978)

UltraBlower

Hydrauliek

910 m3

Blower (laag)

Vrijwel alle gangbare verbanden

De Uitbreiding

EcoBlower

230V

600 m3

Blower (laag)

Vrijwel alle gangbare verbanden

EcoBlower

Sinds 2019, 41 jaar na onze eerste uitvinding komt er uitbreiding bij onze Blower-serie. Vacuüm is een ideaal systeem voor machinaal straten, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de bijbehorende investering fors is!

Lange tijd géén concurrent voor de hydraulische klem:

Op het principe vacuüm en de werking ervan komt zelden tot nooit kritiek. De bijbehorende investering maakt dat een grote groep potentiële gebruikers afhaakt. Onze al 41 jaar op de markt zijnde UltraBlower heeft een serieuze wielkraan nodig om hem aan te drijven. Ook de benodigde investering van onze UltraBlower met een 910 m3 vacuümpomp ligt fors hoger als een klem.

Oplossing gevonden:

Een nieuw gekozen aandrijving maakt dat de EcoBlower net zo goed als een hydraulische klem aan kleinere (waarschijnlijk al in jouw bezit) machine kan en qua investering niet of nauwlijks van een klem afwijkt.

Profiteer van de voordelen:

 • Een hydraulische klem (prima product overigens) heeft belang bij maatvastheid. Bij nieuwe klinkers is dit geen enkel probleem, maar bij gebruikt kan dit problemen geven. Vacuüm met voor elke klinker een eigen zuignap heeft veel minder last van een slechte maatvastheid.
 • Met vacuüm worden de klinkers echt neergezet en hoeven ze het laatste stukje niet te "vallen".
 • Ieder machinaal verband heeft zijn eigen aanzuigplaat op maat, géén problemen met verstellen.

NIET LANGER:

 1. Hoe krijg ik het geregeld
 2. Ben ik arbovriendelijk
 3. Haal ik mijn productie
 4. Waar haal ik personeel

VANAF NU:

 • Comfortabele oplossing voor machinaal werk
 • Arbo verantwoord
 • Productiviteit in orde
 • De "Joystick" generatie wordt ook overtuigd

FAQ Blower-serie

Kan een EcoBlower op elke machine?

Het gewicht van een EcoBlower + klinkers zal richting de 550 kg gaan. Elke machine die dat gewicht aankan, kan werken met de EcoBlower. Los van het Hefvermogen is er hydrauliek nodig voor het bedienen van de slaglijsten en/of rotator. Maar dit is in principe hetzelfde als bij een hydraulische legklem.

Wat is het verschil tussen de UltraBlower en de EcoBlower?

Capaciteit, vermogen en comfort. Vergelijk het met een Audi A8 en een Volkswagen Golf. Het zijn beiden auto's, vervoeren je keurig van A naar B, maar de reis in de A8 voelt toch net iets anders aan.

Waar staat de EcoBlower ten opzichte van een Hydraulische legklem?

Wat niet bestond en er nu wel is; werken met de voordelen van vacuüm voor een vergelijkbare investering als voor een hydraulische legklem. Je kunt nu puur kiezen voor het systeem waar je het liefst mee werkt, het verschil in investering hoeft hiervoor niet langer een maatstaf te zijn.

Hoeveel hydrauliekcapaciteit vraagt een UltraBlower?

44 liter per minuut, continu zonder dat dit van invloed is op de overige werking van de machine.

Hoeveel hydrauliekcapaciteit vraagt een EcoBlower?

De EcoBlower wordt niet aangedreven door hydrauliek. Er is slechts hydrauliek nodig voor de slaglijsten en dit is voor de meeste machines géén belemmering.

Klantervaring: Thijs Hendriks

Ik gebruik de machines van Hamevac sinds 2015. De beste bestratings machine die er is. Dit vooral door het laag vacuum, zeer weinig onderhoud en de goede service van Hamevac.

Probleemloos aan het werk zijn en blijven!

Het moet een heerlijk gevoel zijn! Weten dat je machinaal straatwerk, makkelijk en kwalitatief gemaakt kan worden. Probleemloos voor mens en machine, met ook 's avonds nog voldoende energie voor hobby en gezin!

Voor mij zo'n Blower!

Klik op de button en neem direct contact met ons op voor een afspraak of offerte.