DOWNLOAD JE GRATIS EBOOK

Wat iedereen zou moeten weten over werken met vacuüm. Vacuüm heeft geen geheimen meer!

Page content

Bestratingsmachine


“HAMEVAC, niet de enige, wel de eerste”

U kunt het op de hele site lezen, wij pretenderen niet de enige te zijn, maar zijn wel de eerste.

UITVINDER

Onze Godfather Hans van Nifterik stond eind jaren ’70 aan de basis van de eerste bestratingsmachine met gebruik van vacuümtechniek. De door Hans van Nifterik ontworpen 36-steens aanzuigplaat wordt opgebouwd op de toen ook eerste minigraver Dinky Digger, en een bestratingsmachine is geboren.

Machinaal straten met Hamevac vacuüm, eerste eigen machine

Vanaf deze tijd zijn de ontwikkelingen in sneltreinvaart gegaan, waarbij wij steeds als locomotief fungeren, en de wagons volgen.

RECORD MACHINAAL STRATEN

Wij zijn trots te kunnen vermelden dat Hans van Nifterik met zijn ontwikkelingen op dit gebied de nodige innovatieprijzen heeft gewonnen, en dat het record, zoals vermeld in het Guinness Book of Records, te weten 1201 m² machinaal straten in 8 uur, met een door HAMEVAC opgebouwde machine tot op de dag van vandaag nog niet geëvenaard, laat staan verbeterd is.

PRODUCTIVITEIT

U kunt er van uitgaan dat wij begrijpen dat u los van de verbeterde arbeidsomstandigheden, flexibel en niet onbelangrijk productief wilt blijven. Gedurende onze ruim 35 jaar ervaring hebben wij geleerd wat er voor u belangrijk is, en hoe we dit in uw situatie moeten toepassen. Machinaal straten met Hamevac vacuüm 870 Blower

U kunt bij ons terecht voor opbouw op alle geschikte machines, en wij kunnen u helpen met diverse soorten aanzuigplaten, voor de verschillende te verleggen producten.

BLOWERVACUÜM

Uiteraard sluiten wij onze ogen niet voor hoogvacuüm, we passen dit zelf ook toe op onze producten, maar daar waar het gaat om machinaal straten geeft onze praktijkervaring nog steeds de voorkeur aan blowervacuüm.

Om te beginnen heeft blowervacuüm een veel grotere capaciteit, 870 m³ ten opzichte van 360 m³ voor hoogvacuüm. Deze hogere capaciteit heeft twee belangrijke voordelen. Ten eerste maakt deze meercapaciteit hem aanzienlijk bedrijfszekerder, ten tweede zijn te verleggen betonproducten veelal poreus en kan de vermelde meercapaciteit een veel hogere poreuziteit (lekkage) aan, waardoor de betonproducten sneller en beter blijven hangen. Machinaal straten met Hamevac vacuüm 2x 870 Blower

Naast de hogere capaciteit heeft blowervacuüm ook als voordeel dat het zeer onderhoudsarm is. In tegenstelling tot hoogvacuüm zitten er geen schuiven en smeerolie in de vacuümpomp. Voorgaande voorkomt het gebruik van kostbare filterpatronen. Deze pompen zijn uitgevoerd met eenvoudige stofzakken die men gewoon kan legen, en een gemiddelde levensduur van 2 jaar hebben.

Als u productie wilt maken, neem contact met ons op, wij zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt en blijft.

Informatie aanvraag

Wilt u meer informatie, een demonstratie, of een offerte van een van onze producten? Vul dit formulier zo compleet mogelijk in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.
  • Klik in het vak (boven), klik vervolgens op de unit(s) van uw keuze, en ze worden toegevoegd