VHU-1000-B

Ideale vacuümunit in combinatie met kleine graafmachines en shovels!

85 kg

 Eigen gewicht

48 m3

Hoog vacuüm

1000 kg

Hefcapaciteit

Probleemloos leggen tot 1000Kg

(Beton-) producten leggen tot 1000 Kg? Met de VHU-1000-B kan dit probleemloos. Met zuignappen variërend tussen 30 kg. en 1000 kg. hefvermogen is er voor ieder product tot 1000 kg. een passende zuignap.

In combinatie met een machine:

De VHU-1000-B wordt gebruikt in combinatie met een machine. Met het standaard aanwezige hijsoog kan hij makkelijk aan diverse machines bevestigd worden. Deze vacuümunit is ook standaard uitgerust met extra valbeveiliging. 2 haken waarmee met behulp van een ketting of sjorband de lading extra gezekerd kan worden bij het werken boven de 1,5 meter.

Comfort en Veiligheid:

Een handige stuurhandgreep en een losklep binnen handbereik zorgt ervoor dat het product eenvoudig gepositioneerd kan worden en gelost. Vanaf dezelfde stuurhandgreep is er direct zicht op de grote vacuümmeter zodat altijd helder in beeld is of het veilig is om te tillen. Tot slot is de VHU-1000-B standaard uitgerust met een frame wat direct fungeert als buffertank. Veiligheid gegarandeerd.

VHU-1000-BVU:

De verhuurmarkt is een belangrijke afnemer van onze vacuümunits. Hier heeft men vaker te maken met minder ervaren gebruikers dus is er behoefte aan "dubbele veiligheid".

De VHU-1000-BVU is uitgerust met nog een extra veiligheidspakket:

  • Lampenset met ingebouwde accu en voltmeter.
  • Acoustische signalering.


#VTH-150-BL

Machine onafhankelijk

De VHU-1000-B is voorzien van een eigen benzinemotor die zorgt voor de aandrijving van de vacuümpomp. De unit is voor zijn aandrijving dus niet afhankelijk van de machine. Dit maakt hem voor jou als gebruiker erg flexibel. Wat heb je vrij? Een kraan, heftruck of shovel. In alle gevallen is de VHU-1000-B makkelijk te bevestigen en kun je aan de slag.

Handige transportsteun:

Bij de VHU-1000-B is een handige transportsteun verkrijgbaar. Deze steun zorgt ervoor dat de unit tijdens transport en/of opslag stabiel staat en niet onbelangrijk de afdichting niet onnodig belast.

Afdichting:

Het slijtdeel van, in principe, alle vacuümunits is de afdichting. Dit is het onderdeel wat je het meest zult vervangen. We werken dus NIET met vlakke platen als zuignap en vervolgens dure gevulcaniseerde afdichtingen. Met jou als afnemer in ons achterhoofd produceren we zuignappen met een profiel waardoor we industriële afdichtingen kunnen gebruiken die voordeliger zijn in aanschaf en makkelijk (ook op de werkplek) te vervangen zijn.

Breed inzetbaar

Natuurlijk kunnen er met de VHU-1000-B een grote variëteit aan producten tot 1000 kg verwerkt worden.

Specifieke toepassing:

Een van de belangrijkste eigenschappen van deze unit is het lage eigen gewicht. Met slechts 85 kg is het een ideale unit om te gebruiken in combinatie met de kleinere minigravers en minishovels. Hij is niet te zwaar om aan de hefarm te gebruiken en compact genoeg om hem ook aan de achterkant te kunnen bevestigen.

2 aansluitingen voor zuignappen:

Om de VHU-1000-B super flexibel te houden zijn er meerdere bevestigingsmogelijkheden voor de zuignappen. De grotere zuignappen en eventuele "kleine" evenaars worden d.m.v. een bout/moer verbinding bevestigd. De kleinere zuignappen m.b.v. een koker met pen/gat verbinding.

Rotoraansluiting:

Tot slot is het ook mogelijk de VHU-1000-B uit te rusten met een rotoraansluiting i.p.v. het standaard hijsoog.

NIET LANGER:

  1. Hoe krijg ik het geregeld
  2. Te zwaar om te tillen
  3. Pijn in mijn rug
  4. 's Avonds zonder energie op de bank

VANAF NU:

  • Comfortabele oplossing voor zware hefwerkzaamheden
  • Eenvoudig heffen en verplaatsen
  • Géén last van mijn rug
  • Ook 's avonds nog voldoende energie

FAQ VHU1000B

Voor wat voor werk is de VHU-1000-B geschikt?

Voor het horizontaal opnemen en verleggen van alle (beton)producten tot een gewicht van 1000 kg. Denk aan tegels groot en klein, trottoirbanden, gootelementen, traptreden en overige (beton)elementen.

Kan ik met een VHU-1000-B ook industrieplaten leggen?

Helaas de VHU-1000-B is niet geschikt voor industrieplaten. Deze platen beginnen vanaf een 1400 kg en dit is boven het hefvermogen van de VHU-1000-B. Voor industrieplaten kun je een keuze maken uit een van de typen uit de VHU-3000 serie

Zijn er meerdere zuignappen mogelijk?

Voor de VHU-1000-B is er een zeer uitgebreid gamma aan standaard zuignappen variërend van 100 kg tot 1000 kg.

Wordt de VHU-1000-B "werkbaar" geleverd?

Standaard wordt geleverd; de unit met hijsoog en stuurbeugel. Vanwege de grote keuze aan zuignappen komt(komen) de zuignap(pen) er apart bij. En ook de transportsteun is optioneel.

Probleemloos aan het werk zijn en blijven!

Het moet een heerlijk gevoel zijn! Weten dat je zware hefwerk comfortabel, makkelijk en kwalitatief gemaakt kan worden. Probleemloos voor mens en machine, met ook 's avonds nog voldoende energie voor hobby en gezin!

Dit is de vacuümunit die ik zoek!

Klik op de button en neem direct contact met ons op voor een afspraak of offerte.