TOP SECRET!

Je mag niet weten wat hij gaat tillen...

Chiel, ik wil graag een VHU-3000-DER met een dubbel vacuüm circuit en afstand bediend. Met deze vraag komt Gert (den Hartog Bouwmaterieel) bij ons. Maar wat wil hij dan gaan tillen Gert? Wat voor zuignappen moeten erbij? Tsja Chiel, dat wil hij niet zeggen. Hij is met een bijzonder project bezig en wil niet prijsgeven wat hij wil gaan tillen. TOP SECRET! zullen we maar zeggen. Maar we kunnen toch niet goed adviseren als we niet weten wat er getild moet worden. Gebruikt hij een enkele nap, wil hij een Evenaar?. Maak je géén zorgen Chiel, hij blijft onder de 3 ton en alles wat onder de unit komt regelt hij zelf. Hij wil een diesel en een dubbel vacuüm circuit, that's it, de rest regelt hij zelf.  

2 Zuignappen onafhankelijk te bedienen

Het kost wat moeite, maar uiteindelijk krijgen we te horen dat er 2 zuignappen onder komen die onafhankelijk van elkaar moeten kunnen lossen en aanzuigen en dit ook nog eens door middel van onze radiografische afstandsbediening. Dit betekent inderdaad een dubbel vacuüm circuit. Chiel en Mustafa gaan achter de spreekwoordelijke tekentafel om te bekijken of dit gerealiseerd kan worden binnen het bestaande frame van een VHU-3000-DER.

Alles x 2

We krijgen 2 zuignappen die op afstand onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden, dit betekent alles x 2. We gaan uit van zuignap A en zuignap B en deze krijgen alle twee hun eigen voorzieningen. Aan de voor- en de zijkant een dubbele lampenset met respectievelijk A en B. Uiteraard komt de afstandsbediening er, maar evengoed monteren we 2 manuele loskleppen voor het geval de afstandsbediening er onverhoopt mee stopt. Een dubbel circuit betekent ook een dubbele filtering. Het heeft Mustafa wat hoofdbrekens gekost, maar hij krijgt het keurig binnen het frame. 


Afstandsbediening

Als we een evenaar monteren is het vrij gebruikelijk dat iedere zuignap een "eigen" kogelkraan heeft zodat je ook hier inderdaad de zuignappen onafhankelijk van elkaar kunt laten aanzuigen of lossen. Dit is manueel en in hetzelfde circuit. Nu is er sprake van een dubbel circuit + een gewenste radiografische afstandsbediening. Vanwege verplichtingen met betrekking tot de veiligheid heeft een "normale" afstandsbediening al 3 knoppen; 1 voor aanzuigen en 2 voor lossen. Altijd 2 voor lossen zodat je niet per ongeluk op de losknop kunt drukken met alle gevolgen van dien. Nu hebben we zuignap A en zuignap B, 2 zuignappen die onafhankelijk bediend moeten worden. Je begrijpt het; 6 knoppen.

TROTS!

Dit is een project wat bij ons ook géén dagelijkse kost is en we zijn met recht trots op het resultaat. Om dit wat kracht bij te zetten hebben we een korte aflevering van HamevacTV opgenomen die specifiek gaat over dit speciale en toch ook nog steeds voor ons TOP SECRET! project. Ook al is de vacuümunit inmiddels afgeleverd, we hebben niet gezien wat er onderkomt en we hebben nog steeds géén idee wat ermee getild gaat worden. Als we erachter komen, gaan we het zeker laten weten. Tot die tijd moeten we het doen met de korte video...


Hamevac B.V. is sinds 1978 toonaangevend op de markt van vacuüm hijsunits. Als uitvinder van de eerste Bestratingsmachine op vacuümtechniek, tot op de dag van vandaag waar gewerkt wordt met moderne, zelfs robot aangedreven, units, hebben wij een belangrijke positie ingenomen in deze markt. U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende hefvermogens. Standaard hebben wij de keuze uit vacuüm hijsunits met een veilig hefvermogen tussen de 0 en 10.000 kg.
Reactie plaatsen