Vacuümheffer op maat

Begraafplaats Zorgvlied krijgt vacuümheffer op maat

Enige tijd geleden nam Begraafplaats Zorgvlied contact met ons op voor een vacuümheffer op maat. Zorgvlied heeft een hele mooie voorziening voor algemene graven, ’t Lalibellum.

Speciale betonelementen

Voor deze specifieke toepassing zijn er speciaal voor Zorgvlied hele aparte mooie betonplaten gemaakt in 2 uitvoeringen. Met deze platen is een mooi en sfeervol plein gecreëerd, waaronder zich de algemene graven bevinden.

Standaard + Maatwerk

vacuümheffer op maat Begraafplaats Zorgvlied HamevacBij het maken van een vacuümheffer op maat kijken we altijd eerst wat we aan standaard producten kunnen gebruiken. De betonplaten van begraafplaats Zorgvlied wegen net geen 900 Kg, dus ons uitgangspunt is een VHU-1000-B. Het zijn mooie gesloten betonplaten, maar ter decoratie zijn er asymmetrische vakken gemaakt door middel van (diepe) groeven. In ieder geval zo diep dat de zuignap(pen) tussen de groeven moet(en) blijven.

Engineering

We hebben keurig de tekeningen van de betonplaten ontvangen, nu komt de engineering. We hebben 2 varianten, en het doel is ervoor te zorgen dat zonder ombouwen beide varianten opgepakt kunnen worden.

Evenaar met 3 zuignappen

Voor deze vacuümheffer op maat wordt gekozen voor een evenaar met 3 zuignappen. De zuignappen zijn asymmetrisch gepositioneerd, en vallen hierdoor bij beide varianten keurig tussen de groeven, zonder dat er iets versteld of aangepast hoeft te worden. De zuignappen hebben vacuümheffer op maat Begraafplaats Zorgvlied Hamevac steunbok vooreen maximum hefvermogen van 380kg per stuk. Op deze manier wordt de benodigde 900Kg ruim gehaald, dus ook hier geen zorgen.

Speciale Steunbok

Bij de standaard VHU-1000-B is optioneel ook een standaard steunbok te verkrijgen. Met deze steunbok kun je de VHU-1000-B eenvoudig wegzetten, en transporteren zonder dat je afdichting (rubber) op de grond komt en onnodig beschadigt of slijt. Voor deze vacuümheffer op maat voldoet de standaard steunbok niet.

Geen continue werk

vacuümheffer op maat Begraafplaats Zorgvlied Hamevac steunbok achterOp ’t Lalibellum worden natuurlijk niet continue de betonelementen opgetild en verplaatst. Dit gebeurt alleen als er daadwerkelijk iemand wordt begraven. Op dat moment hoeft er slechts 1 element gelicht te worden. Dit mooie plein is ook niet geschikt om met zwaardere voertuigen te betreden. Er is een speciale verrijdbare brug met een takel die de vacuümheffer op maat kan optillen, en weer laten zakken. De vacuümunit zal dus ook eenvoudig op ’t Lalibellum verplaatst moeten kunnen worden. Om te zorgen dat dit kan, hebben we de standaard steunbok uitgerust met luchtbanden, en extra uitklapbare pootjes.

Vacuümheffer op maat aan het werk

Tijdens de aflevering hebben we de vacuümheffer op maat uiteraard in het werk gesteld, en hier ook een kort videootje van gemaakt. Je ziet hier in de praktijk hoe de speciale betonplaten getild worden.

Video van ’t Lalibellum

Begraafplaats Zorgvlied is uniek met zo’n bijzondere voorziening. We hebben even de video van Zorgvlied zelf geleend om te laten zien wat ’t Lalibellum nu precies inhoudt.

Waardevol Interessant

Vond je het een waardevol/interessant artikel? Laat even een reactie achter, of deel het met je relaties. Bedankt.

Hamevac B.V. is sinds 1978 toonaangevend op de markt van vacuüm hijsunits. Als uitvinder van de eerste Bestratingsmachine op vacuümtechniek, tot op de dag van vandaag waar gewerkt wordt met moderne, zelfs robot aangedreven, units, hebben wij een belangrijke positie ingenomen in deze markt. U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende hefvermogens. Standaard hebben wij de keuze uit vacuüm hijsunits met een veilig hefvermogen tussen de 0 en 10.000 kg.
Reactie plaatsen