Evenaar of Traverse NU Standaard

Evenaar of Traverse Uhh?

In ons geval staat Evenaar of Traverse voor dezelfde betekenis, namelijk een mogelijkheid om meerdere zuignappen onder je vacuümunit te bevestigen. Denk bij het gebruik van een Evenaar of Traverse aan grotere, langere, en zwaardere producten.

Tribune elementen

Dit kunnen bijvoorbeeld betonnen tribune elementen zijn, of verschillende pijpen of buizen. Als het op te nemen materiaal langer en zwaarder wordt, en het risico op buigen en of breken vergroot gaan we over tot de inzet van een Evenaar of Traverse.

Een korte tour:

Zelden Standaard:

Vele evenaars hebben ons bedrijfspand verlaten, maar zelden een standaard uitvoering. Een evenaar of traverse wordt veelal op maat voor een specifieke toepassing gemaakt. Hij wordt ingezet, en afgeschreven op dat werk met die toepassing. Eigenlijk een beetje zonde. We maken een beetje een vergelijk met de geluidswanden langs de snelweg. Iedere geluidswand is anders, waarom niet een soort van beton, een soort groen (natuurlijk), en een soort doorzichtig. Dit zijn de 3 meest voorkomende varianten langs onze snelwegen.

Onnodig hoge kosten:

VHU evenaar verstelbaar 6T-2m | HamevacElke geluidswand is anders, opnieuw engineeringskosten, malkosten, en ga zo maar door, bij onze evenaar of traverse gaat het eigenlijk precies zo, en ook dit is zonde. Misschien kun je het niet helemaal voorkomen, maar het is de moeite om dit te onderzoeken.

Wat wil jij?

Dit is voor ons de belangrijkste vraag, en vaak is het antwoord Multifunctioneel. We gaan het proberen. Onze Evenaar of Traverse is naar keuze 2 of 3 meter lang. De zuignappen zijn verstelbaar op te hangen. De hoeveelheid zuignappen is afhankelijk van het op te nemen product, en de daadwerkelijke grootte van de zuignappen.

Het loopt op rolletjes!

De zuignappen lopen op rolletjes in de koker van de evenaar. Er zitten gaten om ze te borgen, maar verstellen van links naar rechts en vice versa gaat heel eenvoudig door te rollen. Geen zware arbeid of moeilijk, simpel rollen, vergrendelen en klaar. Elke zuignap heeft een eigen “schommelstuk” waardoor hij altijd vlak op het op te nemen product komt te liggen en het benodigde vacuümpercentage eenvoudiger wordt behaald. Tot slot is er een “vacuümkraan” per zuignap zodat naar wens het vacuüm aan of uit gezet kan worden, en dit ook nog eens afzonderlijk per zuignap.

Van 3000Kg. naar 6000Kg.

VHU Evenaar of Traverse Max Hefvermogen 6T | Hamevac vacuümtechniek BVDe Evenaar of Traverse wordt bevestigd onder een VHU-3000, zoals je weet Vacuüm HijsUnit met een maximum hefvermogen van 3000 Kg. Als het op te nemen product niet zwaarder is als 3000Kg kun je het gewoon oppakken met behulp van het standaard hijsoog aan de VHU-3000. De praktijk leert echter dat bij het gebruik van een Evenaar of Traverse het op te nemen gewicht ook regelmatig boven de 3000 Kg komt. Een standaard Evenaar of Traverse van Hamevac heeft een hefvermogen van 6000 Kg en is voorzien van eigen hijsogen. Komt het gewicht boven de 3000 Kg bevestig je de ketting of hijsbanden niet langer aan de VHU-3000, maar rechtstreeks aan de Evenaar of Traverse.

Hijsbeveiliging beveiligd:

Nu ga je de lucht in. Het komt regelmatig voor bij producten die opgenomen worden met een Evenaar of Traverse dat de benodigde hijshoogte boven de 1,5 meter komt. Komen we hierboven, is een extra hijsbeveiliging verplicht. De Evenaar of Traverse van Hamevac is uitgerust met een hijsbeveiliging waarbij er aan 2 kanten eenvoudig een extra hijsband onder het op te nemen product bevestigd kan worden. De gekeurde veiligheidshaken (4 stuks) zijn zelfs voorzien van een valbeveiliging, een dikke strip boven de haken zorgt ervoor dat zelfs eventueel vallende objecten niet de haken of ophanging van de hijsband kunnen raken.

Multifuntioneel voor jou:

We sommen het nog even voor je op:

  • Keuze uit 2 of 3 meter
  • Extra hefvermogen door eigen hijsogen evenaar van 3T naar 6T
  • Meerdere zuignappen naar behoefte mogelijk
  • Vacuüm per zuignap aan- en uitschakelen
  • Eenvoudige verstelling zuignappen door “rollen” en borgen
  • Standaard hijsbeveiliging voor hijsen boven 1,5m
  • Flexibele ophanging zuignappen, altijd recht op het op te nemen product.

Heb je een product waar je een Evenaar of Traverse voor nodig hebt, neem contact op.

Een waardevol artikel? Laat even een reactie achter. Bedankt…

Hamevac B.V. is sinds 1978 toonaangevend op de markt van vacuüm hijsunits.Als uitvinder van de eerste Bestratingsmachine op vacuümtechniek, tot op de dag van vandaag waar gewerkt wordt met moderne, zelfs robot aangedreven, units, hebben wij een belangrijke positie ingenomen in deze markt.U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende hefvermogens. Standaard hebben wij de keuze uit vacuüm hijsunits met een veilig hefvermogen tussen de 0 en 10.000 kg.
Reactie plaatsen